ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Ενδοδοντολόγος

Ο ενδοδοντολόγος είναι ένας εξειδικευμένος Οδοντίατρος με περαιτέρω Πανεπιστημιακή εκπαίδευση για δύο ή τρία χρόνια και έχει εξειδικευτεί στη πρόληψη, την διάγνωση και θεραπεία των νόσων του πολφού και των περιακρορριζικών βλαβών. Η θεραπεία την οποία παρέχει ονομάζεται ενδοδοντική θεραπεία, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «απονεύρωση».

Ο ενδοδοντολόγος έχοντας την ειδική εκπαίδευση, πείρα και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό κάνει ενδοδοντικές θεραπείες ρουτίνας, μπορεί όμως να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις δυσκολότερες και ιδιάζουσες  περιπτώσεις.

Ο ενδοδοντολόγος έχει, επίσης, γνώση και εμπειρία στη διάγνωση κάθε οδοντικού πόνου, όπως και σε γενικευμένους πόνους του προσώπου που είναι δύσκολο να διαγνωστούν.

Αρχική Επίσκεψη

Στην αρχική σας επίσκεψη θα συμπληρώσουμε το λεπτομερές ιατρικό σας ιστορικό σας και την τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε.
Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην οδοντιατρική και ακτινογραφική εξέταση των δοντιών.
Λαμβάνοντας υπόψη  τα παραπάνω ευρήματα καταλήγουμε στη διάγνωση και στο σχέδιο θεραπείας αναλύοντάς σας πλήρως τη διαδικασία, το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει, τις πιθανές δυσκολίες και την τελική πρόγνωση του δοντιού. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα συζητήσουμε μαζί σας όλες τις απορίες που τυχόν σας έχουν προκληθεί.

Θεραπεία

Η θεραπεία πραγματοποιείται με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας προκειμένου η διαδικασία να είναι εντελώς ανώδυνη.
Ο  χρόνος που διαρκεί η κάθε θεραπεία κυμαίνεται από 30 έως 60 λεπτά.

Ακτινογραφικός Έλεγχος

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας απαιτείται η λήψη επιπλέον ακτινογραφιών με τις οποίες επιβεβαιώνουμε την πρόοδο της θεραπείας και αξιολογούμε το τελικό αποτέλεσμα. Οι ακτινογραφίες αυτές είναι αναπόσπαστο τμήμα της ενδοδοντικής θεραπείας.

Με σκοπό τον περιορισμό της ακτινοβολούμενης δόσης λαμβάνουμε τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

  • Λήψη  του ελάχιστου αριθμού απαιτούμενων  ακτινογραφιών (συνήθως 2-3 συνολικά).
  • Χρησιμοποίηση  συστήματος ψηφιακής ακτινογραφίας που μειώνει στο ελάχιστο το χρόνο εκπομπής με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Χρησιμοποίηση μολύβδινης ποδιάς ακτινοπροστασίας με ειδικό αυχενικό κολάρο.

Ενημερωτικό Σημείωμα

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας  σας δίνεται λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα με τις ακτινογραφίες και τις τεχνικές λεπτομέρειες της θεραπείας κάθε περιστατικού.

Επανέλεγχος

Οι χρόνοι επανελέγχου ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της αρχικής πάθησης.
Για τους επανελέγχους δεν υπάρχει καμία επιπλέον  οικονομική επιβάρυνση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο ιατρείο γίνεται εξειδικευμένη και αποκλειστική άσκηση ενδοδοντίας. Το ιατρείο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα απαραίτητα τεχνικά μέσα (ψηφιακή ακτινογραφία, οδοντιατρικό μικροσκόπιο, σύστημα υπερήχων, χρήση θερμής γουταπέρκας, μηχανοκίνητη ενδοδοντία, εντοπιστής μήκους) ώστε να προσφέρονται στους ασθενείς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Με την ολοκλήρωση κάθε θεραπείας κάθε θεραπείας αποστέλλεται πλήρες ακτινογραφικό υλικό και ιστορικό με τις λεπτομέρειες της θεραπείας που είναι απαραίτητες για την προσθετική αποκατάσταση. Αναλύονται επίσης, τυχόν συμβάματα ή δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κατά τη θεραπεία.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας να επικοινωνήσετε για παραπομπή ή για αξιολόγηση και συζήτηση οποιουδήποτε ενδοδοντικού περιστατικού.

 

Με εκτίμηση,

Σωτηρία Γκαμπέση